Haluk Levent’in ve Ahbap Derneğinin Destek Olduğu Ünlü Oyuncu Hayata Gözlerini Yumdu

Kuzey Güney dizisinde birbirinden farklı iki çocuğun annesi rolüyle tanınan Semra Dinçer, 56 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bir süredir kanserle mücadele eden başarılı oyuncunun ölüm haberini veren Haluk Levent,  oyuncunun sayısız ameliyat olduğunu fakat hiçbir ameliyatın başarılı geçmediğini söyledi. Ardından da oyuncunun vefat haberini şarkıcı Haluk Levent verdi.

Oyuncunun Vefatını Ünlü Şarkıcı Haluk Levent Duyurdu

Oyuncunun vefatını Twitter hesabından herkese duyuran Haluk Levent, “Akciğer kanserine yakalanmıştı. 2 yıldan beri Ahbaplar olarak onunla biz ilgilendik. İsmini sizlere vermedik. Yalnızca ondan S.D olarak bahsetmiştik. Hayırsever kişiler tarafından onun için 2 kez ev tutuldu sayısız kez operasyon yaptırıldı. Ama malesef olmadı. Oyuncu Semra Dinçer ablamızı ne yazık ki çok kısa bir zaman önce kaybettik. Hayranlarına başsağlığı diliyorum.”

Kuzey Güney Dizisi ile Ünlenen Semre Dinçer Hayata Veda Etti

Birkaç yıl önce  Kuzey Güney dizisinde Handan Tekinor karakterini canlandıran Semra Dinçer vefat etmiştir. 56 yaşındaki oyuncunun ölümünün ardından hayatıyla ilgili acı  gerçek ortaya çıktı.

“İsimsiz yardım ettik.” 

Haluk Levent, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Semra Dinçer’in vefatını bilinmeyen olaylara da değinerek duyurdu. Kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile beraber birçok kişiye para toplayan Levent,  oyuncu için iki yıldır da destek topladıklarını da söyledi. İsmini vermeden ona destek olduklarını da belirtti.

Haluk Levent ve Ahbaplar Destek Olmuş

Bu zor süreçte oyuncuyu yalnız bırakmayan Haluk Levent ve Ahbap derneği her zaman destek olmuş. 2019 senesinde kansere yakalanan onuncu için hep destek toplayan dernek elinden geleni yaparak ünlü oyuncuyu yalnız bırakmamış. 

Kuzey Güney, Kavak Yelleri, Kayıp Yıllar ve İstanbul’un Gelini gibi birçok sevilen dizide rol alan oyuncu Semra Dinçer, 56 yaşında hayatını kaybetti. “Kuzey Güney” dizisinde  (Kuzey Tekinoğlu) annesi “Handan Tekinoğlu” karakteriyle anılan Semra Dinçer hayata gözlerini yumarken hayranları ise beklenmedik bu olayla şok oldu. Dinçer iki yıldır mücadele ettiği akciğer kanserine yenik düştüğü öğrenen hayranları kısa sürede sosyal medyada üzüntülerini dile getirdi.

Semra Dinçer Kimdir? 

Semra Dinçer  1965 yılında Ankara’da doğdu. Oyunculuk eğitimi almamış olan Semra Dinçer, alaylı olarak bu sektörde büyümüş bir oyuncuydu. Oyuncu sayısız dizi ve sinema filmlerinde rol aldı. Kuzey Güney dizisinde Handan Tekinoğlu karakterini canlandırmıştı. Ayrıca Kavak Yelleri ve İstanbullu Gelin gibi birçok ünlü dizide  rol alarak bu sektöre emeklerini sunmuştu.

Cenazesindeki Görüntüler Olay Yarattı

Cenazesiyle ilgili dikkat çeken bir diğer şey ise cesedin içinde taşındığı tabutun açık olmasıydı. Medyada yer ala haberlere göre köy muhtarı Mustafa Çetin, özellikle Ankara köylerinde sal adı verilen açık tabutların kullanıldığını söyledi. 

Muhtar Çetin konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ölen kişinin ailesi, cesedi sal adı verilen açık bir tabuta taşıyarak mezarlığa götürür. Bu şehirdeki pek çok köyde de sal şeklindeki tabutun kullanımı oldukça yagındır ve her zaman yapılır. Normal bir tabutun omzunun üzerinden taşımak için bir kolu yoktur. Salın içerisinde yer alan ceset kolayca mezarlığa taşıyabilir. Olayın başka bir nedeni yoktur. ”

Ünlü Oyuncu Semra Dinçer’in Rol Aldığı Bazı Dizi ve Filmler

  • Geniş Zamanlar (Sıdıka) 2007
  • Kavak Yelleri Berrin 2008
  • Leylan Sebahat 2007
  • Goncakaranfil 2008
  • Kardelen (Şermin) 2008
  • Unutulmaz  (Nazan) 2010
  • Maskeli Balo 2010
  • Dinle Sevgili (Ülfet) 2011
  • Kuzey Güney (Handan Tekinoğlu) 2011
  • İstanbullu Gelin (Reyhan Sezgin) 2017

Related posts

Leave a Comment