Woody Allen’a Üvey Kızından Şaşırtıcı İddialar

Woody Allen’ın Açıklaması Hayranları Kızdırdı: “Bu son filmim olabilir.”

Woody Allen filmleri ile ünlü olan bir yönetmendir. Kaliteli ve farklı içeriklere sahip olan filmleri ile dikkat çeken Woody Allen, Oscar’ı boykot eden kişiler arasında yer almıştır. Bu yaklaşımıyla 2017 senesinde adından söz ettiren ünlü yönetmen, şimdi de kızının taciz iddiaları ile yeniden boğuşuyor. 

Ünlü yönetmenin son filmi olacak “A Rainy Day in New York’”un dağıtımı tehlikeye girdi. Filmin finansmanını ve dağıtımını yapan Amazon, Woody Allen’ın evlatlık kızı olan Dylan Farrow’a cinsel istismarda bulunduğu iddialarının ardından New York’ta Rainy Day’nin dağıtımını için en sağlıklı kararı vermeye çalışıyor. Skandala karışmak istemeyen Amazon, The New York Times’ta yayınlanan habere göre Woody Allen ile ortak bir projenin risklerini hesaplamaya çalışıyor.  

Ünlü film yapımcısı, Instagram Live’da Alec Baldwin’in sorularını yanıt vererek hayranlarını merakta bırakmadı. Paris’te filmi çekeceğini açıklarken yönetmen hayranlarını üzecek bir açıklama yaptı.

Görüntü yönetmeni Halina Hutchins’in Ekim 2021’de  “A Rainy Day in New York” filminin setinde geçirdiği kaza sonucu  ölümüne neden olan Alec Baldwin, geçtiğimiz yıllarda Woody Allen’ı Instagram Live’da konuk etmişti. Ödüllü yönetmen, 50. filmi olan  “A Rainy Day in New York”un son filmi olabileceğini söylüyor. Allen, çekimlere bu sonbaharda başlayacağını, ancak o zamandan beri filmi yapma hevesini kaybettiğini söyledi. 

“Heyecanımın çoğu gitti. Şimdi bir film yapıyorsunuz ve sinema salonlarında birkaç hafta geçiriyor ve ardından akış platformlarına gönderiliyor ya da görüntüleme başına ödeme uygulanıyor. Benim için o kadar zevkli değil.”

Ünlü yönetmenin evlatlık kızı Dylan Farrow babasının onu taciz ettiğini söyledi. Amazon, yönetmenin evlatlık kızları Dylan’ı taciz ettiği iddialarının 1992’de yeniden ortaya çıkması ve yönetmenle yasal bir savaşa yol açmasının ardından anlaşmayı iptal etmişti. Selena Gomez, Timothée Chalamet ve Elle Fanning’in başrollerini paylaştığı Woody Allen filminin “A Rainy Day in New York”un gişeye ulaşabilmesi için bir süre daha beklemesi gerekiyor.

Peki Ne Oldu?

Cinsel istismara uğrayan çocukların ruhlarında açılan yaraları onarılamaz bir hale getiren bu durum uzun yıllar taşıyacakları bir tramvaya neden oluyor. Onları asıl yıpratan şey istismara uğramış olmaları değil, faillerin cezasız kalmasıdır. Olayların meydana gelmesinden neredeyse 20 yıl sonra, 1 Şubat 2014’te The New York Times’ta yayınlanan bir açık mektup, Dylan Farrow’un yönetmenin babası Woody Allen’ın çocuk istismarını neden ifşa ettiğini ortaya koydu. 

Dylan: “Bana yaptıklarının cezasız kaldığı gerçeği, büyürken peşimi hiç bırakmadı. Başka küçük kızların yanında bulunabilmesine izin verdiğim için suçluluk duygusuyla yanıp tutuştum…”

Sonunda Dylan yedi yaşındayken  annesine babasının tacizini anlattı ve annesi ile kızı Woody Allen’ı mahkemeye verdi. Ancak Allen, yasalar tarafından cezalandırılmaktan kaçınmak için ün ve paraya sahipti. Benzer şekilde, Woody Allen film endüstrisinde hiçbir zaman çocuk istismarcısı olarak damgalanmadı. 

Dylan, annesine babasının cinsel istismara uğradığını söylemeden hemen önce, Woody Allen Mia Farrow çiftinin evlatlık kızı olan Sun-Yi Previn ile ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Allen ve Farrow arasında ortak evlat edinme konusunda bir velayet davası başlamıştı.

“Allen v. Farrow” Skandalıda, çocuk velayeti davalarından, ev videolarından, kayıtlı telefon görüşmelerinden, fotoğraflardan ve daha fazlasından elde edilen yıllarca süren davalarda Allen’ı fail mi yoksa usta bir manipülatör mü olduğu düşündürttü. Ünlü yönetmenin hayranları bu skandal için ikiye bölünmüş durumda kaldı.

Related posts

Leave a Comment