Kevin Spacey Hapis Cezasına Çarptırıldı

ABD’li aktör Kevin Spacey, cinsel tacizle suçlandıktan sonra hapis cezasına çarptırıldı. House of Cards  yapımcısı Medya Hakları Sermayesi, Spacey’ye yönelik iddialar üzerine Spacey ile yollarını ayırdı. 

 İtiraz Mahkeme Tarafından Kabul Edilmedi!

Dava sonucuna göre mahkeme, Spacey’nin MRC’ye 31 milyon dolar ödemesine hükmetti. Spacey, geçen yılki iddiaların ardından  MRC’ye ödeme cezasına çarptırılmıştı ancak ünlü oyuncu reddederek kararın bozulması için temyize gitti.  Fakat Amerikalı ünlü oyuncunun başvurusu Los Angeles mahkemesi tarafından reddedildi. 

Şirket, Amerikalı oyuncuya tazminat davası açtı. Mahkeme, Spacey’nin yapım şirketine 29 milyon  dolar tazminat ve  1 milyon  dolar ve 400.000 dolar yasal masraf ödemesi gerektiğine karar verdi. Kevin Spacey bu karara itiraz etti, ancak temyiz mahkemede reddedildi.

Oscar ödüllü aktör Kevin Spacey,  cinsel istismar iddialarının ardından The House of Cards  dizisinden ayrılmak durumunda kalmıştı. Ayrılık karşısında da yapımcılarına 31 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kaldı. Spacey’nin karara itiraz etme talebi mahkeme tarafından reddedildi. PA Media tarafından elde edilen belgelere göre, Hollywood yıldızı Kevin Spacey, yapımda genç bir ekip üyesine cinsel tacizde bulunmakla suçlandıktan sonra Kasım ayında yapım şirketi MCR’ye 31 milyon dolar ödemeye mahkum edildi. Aktörün talebi Los Angeles yargıcı tarafından net bir şekilde reddedildi. Yargıç Mel Red Rekana, Spacey ve avukatının kararın haksız olduğuna dair hiçbir kanıtı olmadığını söyledi. 

“Mahkemenin kararından memnunuz” 

MRC avukatı Michael Klump, “Mahkemenin kararından memnunuz” dedi. MRC mahkemesi başvuruları Spacey’nin film, televizyon ve tiyatro kariyeri süresince çıktığı genç bir adamla sistematik taciz, cinsel taciz ve uygunsuz temas kurmakla suçlandığını gösteriyor ve Spacey’nin Netflix dizisi House of Cards’tan nasıl atıldığını da net bir şekilde açıklıyor.

Sözleşmeden Doğan Yükümlülüklerin İhmal Edilmesi 

Aynı zamanda yargıç, Spacey’nin MRC emirlerine, uygulamalarına ve taciz karşıtı politikalara uygun olarak hizmet vermek de dahil olmak üzere sözleşme yükümlülüklerini defalarca ihlal ettiğini de sözlerine ekledi. Dizide politikacı Frank Underwood’u oynayan aktör, iddialar üzerine kovulmadan önce beş sezon boyunca House of Cards’ta yer almıştı. Spacey’nin ayrılışı, dizinin altıncı sezonunun kesilip yeniden yazılmasına neden oldu ve MRC’nin milyonlarca dolarlık gelir kaybına nedne oldu. 

Oyuncu Bu İddiaları Reddetti 

Spacey geçen ay bir İngiliz mahkemesinde 17 yıl öncesine dayanan cinsel taciz suçlamalarını reddetti. 14 Temmuz’da Old Bailey, şu anda 30’lu ve 40’lı yaşlarında olan üç erkeğe yönelik beş ayrı iddianın asılsız olduğunu söyledi. Suçların, Spacey’nin Old Vic Theatre için sanat yönetmeni olduğu 2005 ve 2013 yılları arasında Londra ve Gloucestershire’da meydana geldiğine inanılıyor. Ekim 2020’de mahkemeye dönen Yargıç, gelecek yıl 6 Haziran’dan üç ila dört hafta sürecek bir duruşma planladı. Buna ek olarak da 2023’ün başlarında başka bir duruşma yapılacağı da konuluşuşuyor. 

Ne Oldu? 

Kevin Spacey, İngiltere’de dört erkeği taciz etmek ve biriyle seks yapmakla suçlanıyordu. Ünlü ve Oscar ödüllü aktör Kevin Spacey, taciz iddialarıyla 2005 ile 2013 yılları arasında  ikinci kez yargılandı. Spacey, hakkındaki iddiaları yalanladı. Bu olay hakkında daha net bir bilgi almak için … yazımızı inceleyebilirsiniz.

“The Usual Suspects” ile “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu”, “Amerikan Güzeli” ve “En İyi Erkek Oyuncu” dallarında iki Oscar Ödülü kazanan Spacey, en son  “The House of Cards”da ABD Başbakanı Frank Underwood karakterini canlandırmıştı. İtibarının ve kariyerinin bu davalarla kirletildiğini söyleyen ünlü oyuncu, sürecin çok zorlu ve yorucu olduğunu söyledi.

Related posts

Leave a Comment