Volkan Konak “Kuzeyin Oğlu” Davasını Kazandı!

“Kuzeyin Oğlu” lakaplı ünlü Karadenizli sanatçı Volkan Konak’a, şair Hüseyin Öztürk tarafından 70 bin liralık tazminat davası açıldı. “Kuzeyin Oğlu” ticari markasını izinsiz kullandığı gerekçesiyle markanın iptali için talepte bulunan şair Hüseyin Öztürk’ün açtığı dava reddedildi. Mahkeme kararı ile “Kuzey Oğlu” markası Volkan Konak’a ait olarak tescil edildi.

Kuzey’in Oğlu markasının iptali için dava açan şair Hüseyin Öztürk’ün bu talebi gerekli makamlar tarafından reddedildi. Ünlü şarkıcı Volkan Konak’ın Kuzey’in Oğlu, markasını izinsiz kullandığı gerekçesiyle. İstanbul Sınai ve Fikri  Haklar Mahkemesi’ne Hüseyin Öztürk tarafından yapılan şikayete göre, “Kuzeyin Oğlu” şiirini kendisinin yazdığını ve bu şiirin Kuzeyin Oğulları kitabının 116. ve 117. sayfalarında yer aldığını belirtti. Volkan Konak’ın bu ifadeyi farklı televizyon kanallarında, müzik videolarında ve internette Hüseyin Öztürk’ten izinsiz kullandığını iddia eden şair, sözün neredeyse ünlü şarkıcı Volkan Konak’ın adının önüne geçtiğini iddia etti. 

“OYALANDIĞIMIN FARKINA VARDIM” 

Karadenizli Volkan Konak ve hayranları bu davanın ünlü şarkıcının itibarını zedeleyici ve Hüseyin Öztürk’ün haksız olduğunu düşünüyor. Markanın şarkıcının ona ait olduğunu da bildiğini iddia eden Hüseyin Öztürk, “Oyalandığımın farkına varınca bu davayı açma gereği doğdu” diyerek Volkan Konak’ı da zan altında bıraktı. 

“HAKSIZ REKABET OLUŞTURUYOR”

Davalının bu tür kullanımın da haksız rekabet oluşturduğuna inandığını açıklayan dava dilekçesinde Hüseyin Öztürk’ün avukatı, “Müvekkilimin uzun yıllardır ‘Kuzeyin Oğulları’ adlı kitabı yayınlama planı vardı ancak yayımlayamadı. intihal teşkil edeceğini düşünerek bu planını ne yazık ki gerçekleştiremedi” dedi.

“30 YILIN ARDINDAN DAVA AÇMASI ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

Davaya karşı taraf olarak yanıt veren ünlü şarkıcı Volkan Konak, tarafın 30 yılın ardından böyle bir dava açmasının çok düşündürücü olduğunu belirtti. Yaşanan bu durumun itibarını zedelediğini ve bir an önce hakkı olan kararın çıkacağını söyledi. Bunun yanında ünlü şarkıcı zaman aşımı sebebiyle de davanın reddini talep etti.

Volkan Konak’ın avukatı, bu dava için bu tabir Karadeniz bölgesinde yaşayan herkes tarafından sıklıkla kullanıır. ‘Kuzeyin Oğlu’, sırf bir kez şiirin başlığında kullandığı için davacının bir telif hakkında bulunması pek doğru değildir. Müvekkilime halk tarafından sevgiden ötürü takılan bu lakap zaman içerisinde isim ve soyadı gibi onunla bütünleşmiştir. Bu lakap ile şarkıcımız ile üne kavuşmuştur. Bu lakap müvekkilim açısından ayırt edici bir özellik kazanmış ve zaman içerisinde de markalaşmıştır. Arama motoru olan google’da yapılan aramada karşımıza çıkan her zaman Volkan Konak’tır. Halk benimseyince müvekkilimde bu ibarenin marka kısa  sürede tescilini yaptırmıştır. Buna bağlı olarak da davanın reddini talep ediyoruz dedi. Bu açıklaması ile avukat tarafın bu başvurusunun aslında karşılıksız bir çaba olduğunun altını çizdi.

Şair Hüseyin Öztürk’ün avukatı, “Tüm toplanan deliller sonucunda bu markaya olan tescili kötü niyetlidir. Müvekkilimin Kuzeyin Oğlu isimli ibare üzerinde bütünüyle bir kullanımında hak sahibidir. Davalı müvekkilime ait olan bu eserin bu kapsamda sanatsal üretiminin kendi adına tescil ettirerek haksız olarak kullanılmaktadır. Davacı bu markanın yegane tek hak sahibidir. Bu nokta da davalı adına markanın hükümsüzlüğüne karar verilmesi gereklidir diyerek Volkan Konak’ın Kuzeyin Oğlu markasını kötü bir şekilde kullandığını belirtti.

“KUZEY’İN OĞLU” MARKASI ARTIK TAMAMİYLE VOLKAN KONAK’IN

Mahkeme, daha önce Kuzeyinoğulları markasını tescil ettiren Volkan Konak’ın haklı olduğuna hükmetti. Bu nedenle markanın “Kuzeyin Oğlu Volkan Konak” markasının tamamiyle şarkıcıya ait olduğu mahkeme kararıyla tescil edilmiştir.

Related posts

Leave a Comment